Våra Vänner

Vi har valt alla våra samarbetspartners noggrant och med kärlek. Vi har frågat massor, och de har både svarat, stått ut med våra frågor, samt gillat våra frågor. Vi vill veta vart ifrån produkterna kommer, att det inte förekommer något djurplågeri, barnarbete eller nåt annat så absurt dumt. Men vi har också frågat hur de ser på sina produkter, hur de ser på en ekologisk utveckling och vi har letat efter den där känslan av att man bryr sig. Nedan finner du några av våra vänner som gillar oss, och vi dem för att de tror på samma sak som vi – även om vi kanske inte är i samma branch.

Johan & Nyström

Ett gäng kaffeälskande vänner som grundade Johan & Nyström med visionen om en bättre kaffevärld. Vår mission, då som nu, är att förmedla hantverket och rosta godare, roligare och mer hållbart kaffe. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion. Vi ska förnya, förbättra och utmana kaffeindustrins missuppfattningar om kvalitet. Vi rostar vårt kaffe varsamt enligt hantverksmetoden Slow Roast där kaffet får utveckla alla unika och fantastiska smaker som finns i de noggrant utvalda kaffebönorna. Det blir helt enkelt godast så. Vi hoppas att du kommer älska vårt kaffe lika mycket som vi gör.

Läs mer på: http://johanochnystrom.se

AB Hilding Janson

En frukt- och grönsaksgrossist som förser sina kunder med färska, fräscha och prisvärda produkter från hela världen. Företaget startades på 40-talet av den nuvarande ägarens farbror, Hilding Janson.

Miljödiplom Svensk Miljöbas
Med miljö menas omgivning där organisationen verkar, omfattande luft, vatten, mark, naturresurser, flora, fauna, människa och samspelet mellan dessa. Verksamheten ska präglas av ett förebyggande och återkommande miljöarbete, och ses som en ständigt pågående förbättringsprocess. När det gäller lagar och regler inom miljöområdet ska verksamheten följa dem så långt det är möjligt. Verksamheten ska vara föregångare i miljöarbetet, som ska bedrivas systematisk och strukturerat.

Läs mer på: http://hildingjanson.se/om-oss/certifiering/

Baka Stenugnsbageri

Nere vid vattnet i det gamla varvsområdet i Sannegården i Göteborg ligger Bakas lilla bageri. Där bakas allt på samma hantverksmässiga sätt som man gjorde förr i tiden. Inga konstigheter, bara nära och naturliga råvaror och så ekologiskt som möjligt. Allt produceras med varm själ och hjärta och framförallt så gräddas allt i en fantastisk stenugn, vilket skapar en underbar smak till Bakas bröd och bakverk.

Bakas bröd och bakverk har enligt oss på Togogo bland Göteborgs bästa smaker, precis så naturligt och gott som man vill att det ska smaka. Vill du smaka mer av Bakas härliga sortiment så har de även ett litet café intill Bockkranen vid Eriksbergsdockan.

Läs mer på: http://www.bakastenugnsbageri.se