Kaffe & Te

Härliga bryggkaffe!

På Togogo gillar vi en helt vanlig, slät kopp kaffe. Enkelt kan tyckas, men det ska vara gott också. Riktigt gott! Vi har valt bönor av bästa kvalité, som självklart är ekologiska. Tillsammans med Anders Holzner, internationellt erkänd kaffenörd, har vi smakat oss fram (eller ”koppat” som det heter på kaffespråk) till en blandning bönor som du endast finner hos oss. Det har blivit ett ”Togogokaffe” helt enkelt. Så småningom kommer du även att kunna köpa vår kaffeblandning i färdigförpackat om du vill ha riktigt gott bryggkaffe hemma, eller kanske ge bort ett fantastiskt kaffe! Vi tycker att det är det bästa bryggkaffet du kan hitta i Göteborg. Hoppas du gör det med!

Specialkaffe

Detta nya tidens kaffe kommer att variera över tid då smakerna är av mindre produktioner där kaffebönderna skapar nya tillfälliga smaker efter årstider andra variationer. Böndernas ansträngningar för kvalitet och miljö gör tydliga avtryck i kaffet och de olika sorterna kommer från världens alla hörn och kaffet rostas hos Johan&Nyström för att tydligt presentera dess ursprung. Smakerna går i allt från röda bär till len mjölkchoklad. Denna typ av kaffe är för den som har ett öppet sinne, och älskar att få nya varianter av smaksensationer.

Många vill gärna ha mjölk i sitt kaffe, dock ska man ”våga” testa att dricka detta kaffe utan mjölk för att få ut det mesta av smakerna i detta kaffe. De olika rostningarna drar som sagt lite mot frukt, bär och lite choklad som ger fantastiska smaker, vilket gör att mjölk sällan krävs. Självklart är även dessa bönor ekologiska.

Te

Vårt te-sortiment är självklart även det noga utvalt, och också ekologiskt. Det är en dryck som ofta är lite blyg men tar man sig bara tiden finns en oändlig variation och njutning att upptäcka. Precis som kaffe och vin finns underarter, regionala specialiteter, hantverksskicklighet och stolta odlare. Men vare sig vi, eller Johan & Nyström som levererar våra te-sorter, är några tesnobbar utan älskar te i alla dess varianter, former och smaker. Oavsett om det handlar om vår svenska smaksatta tradition, exklusiva ursprungsteer eller rooibos.

Johan & Nyström

Johan & Nyströms kaffe är noggrant utvalt i nära samarbete med kaffeodlare som delar vår gemensamma passion för kvalitet och odlar det med full respekt för vår miljö. Johan & Nyström har även något som kallas Direct Trade, vilket är ett ”ärligare” sätt att köpa kaffe på där Johan & Nyström försäkrar oss om att pengarna når hela vägen fram till bonden. Vi betalar dem extra bra och Johan & Nyström besöker böndernas gårdar så ofta de kan för att skapa nära långsiktiga relationer. På så sätt får de fram fantastiskt kaffe där ingenting lämnas åt slumpen. Kaffebären handplockas och skördas först när de är helt mogna och röda för att uppnå maximal sötma i den färdiga koppen. Läs mer om Johan & Nyström här.